Pasja do gotowania! Szef Kuchni, Marcin Bródka ze Starachowic opowiedział nam o swojej pracy
Ciepły, uśmiechnięty i życzliwy - tak w kilku słowach można powiedzieć o Marcinie Bródce z którym mieliśmy ostatnio przyjemność przeprowadzić rozmowę. Szef Kuchni opowiedział nam o początkach w zawodzie kucharza, o tym czy Polacy zdrowo się odżywiają ... zdradził też przepis na domowy, ręcznie robiony makaron. Ale to nie wszystko.
W zawodzie pracuję ponad 20 lat - mówi Marcin Bródka. Zaczynałem w Hotelu Senator w Starachowicach, następnie pracowałem w Hotelu Europa, po czym ponownie w Senatorze. Teraz żegnam się ze Starachowicami ponieważ otrzymałem pracę w Radomiu w Hotelu Hilton, który niebawem ruszy w tym mieście. To dla mnie duże wyzwanie - dodaje - i wspomina wyjątkową osobę, od której zaraził się miłością do kuchni i gotowania.
Staram się podtrzymywać tradycję - opowiada Marcin. Domowe gotowanie nadal sprawia mi wiele przyjemności - mówi.
My wykorzystując okazję, że mamy u siebie Szefa Kuchni z Hotelu Hilton poprosiliśmy, aby zdradził jakie potrawy na Święta Wielkanocne będzie przygotowywał
To tylko fragmenty rozmowy z przesympatycznym Marcinem. Na całą rozmowę zapraszamy w naszych wieczornych magazynach, dziś (21.02) o godzinie 21:30 na 102, 1 Radio ESKA Starachowice.
Polecany artykuł:
Jesteś świadkiem ciekawego zdarzenia? Nagrałeś interesujący materiał? Podziel się z nami, a my zapewnimy Ci anonimowość. Pisz [email protected] lub prześlij wiadomość Messangerem. Polub nasz fanpage ESKA Starachowice News na Facebooku! Znajdziesz tam najświeższe informacje z Twojego miasta i okolicy